Unata Your Best Move | Ergonomisch picken
53140
post-template-default,single,single-post,postid-53140,single-format-standard,qode-core-1.0.3,wp-featherlight-captions,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Ergonomisch picken

Unata staat niet alleen in voor gigantische projecten zoals de automatisering van een volledig magazijn. Wij maken ook oplossingen voor kleine problemen of ergonomische uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werk van een picker. Een picker moet de hele dag producten verzamelen in het magazijn. Als hij zich telkens moet voorover buigen en uitrekken om in de rekken te vinden wat hij nodig heeft, kan dat heel belastend zijn voor de rug.

 

Wat is het?

Unata voorziet voor dit probleem een ergonomische oplossing: palletlades. De picker schuift deze lade gewoonweg uit het rek – zoals een lade uit een kast – om zijn benodigdheden bij elkaar te zoeken. Achteraf sluit hij ze zodat alles weer opgeborgen staat. Palletlades vormen zo een efficiënte oplossing om de onderste rij(en) van de rekken op een ergonomische manier toegankelijker te maken voor de medewerkers.

 

Hoe werkt het?

Een volgeladen palletbox (1200 mm x 800 mm) kan simpelweg met een heftruck in de lade gezet worden, zowel via de voorkant als de achterkant. De picker ontgrendelt de lade aan de voorkant met een voetpedaal onderin de constructie. De lade schuift dan vanzelf uit het rek zodat de picker gemakkelijk heel de inhoud van de palletbox kan overzien en alles op een comfortabele manier kan bereiken. Bovendien is de beweging van de lade lichtlopend, zodat hij weinig spierkracht nodig heeft om de lade in of uit te bewegen. Onze palletlades kunnen, in tegenstelling tot andere ontwerpen, tot wel 100% uitschuiven en een palletgewicht van maar liefst 1000 kg dragen.

 

Voordelen

  • Ergonomisch
    • De picker kan moeiteloos aan de volledige inhoud van de palletbox
  • Efficiënt
    • Eén enkel pedaal volstaat om de lade te bedienen

 

 

 

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kan u ons altijd contacteren