Unata Your Best Move | Ergonomisch picken met palletkantelstation
53262
post-template-default,single,single-post,postid-53262,single-format-standard,qode-core-1.0.3,wp-featherlight-captions,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1200,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Ergonomisch picken met palletkantelstation

Bij Unata weten we maar al te goed hoe belangrijk ergonomie is. Neem als voorbeeld een picker. Deze werknemer heeft als taak producten of onderdelen te verzamelen voor bestellingen. Als het magazijn en zijn materiaal niet ergonomisch aangepast zijn, kan hij klachten krijgen in rug, knieën, armen en schouders. Een tijd geleden kregen we de opdracht het pickingproces in een groot magazijn aangenamer te maken met een kantelstation voor palletten.

 

Wat is het?

Het kantelstation is een toestel dat paletten met een doos of een opzetrand kan kantelen en daarmee de picker een makkelijkere toegang verleent om de goederen uit de pallet te nemen. De picker heeft een verbeterde inkijk in de pallet en moet veel minder ver reiken. Doordat de voorste rand van de pallet naar beneden is gekanteld, moeten de vrachten ook minder hoog getild worden over die rand. Bovendien biedt dit systeem duidelijke voordelen om aan de laatste voorwerpen op de bodem achteraan in de pallet te raken.

 

 

Hoe werkt het?

De pickingpallet staat op een rollenbaan, in een soort van gravitaire doorrolstelling, en rolt met de lange zijde naar de picker toe. Als de pallet in positie staat op het uiteinde van de baan, zet de picker het station vrij met de eenvoudige bediening van een snapper, waardoor het onder invloed van de zwaartekracht 19° naar voren kantelt. De pallet wordt automatisch vergrendeld in die pickingstand, zodat die niet opeens weer naar achteren kan kantelen. Bovendien vormt het gekantelde station een barrière zodat de pallet erachter niet mee beweegt. Als alle producten voor bestellingen eruit gehaald zijn tijdens het pickingproces en de pallet leeg is, kan de werknemer die wegnemen en de rollenbaan ontgrendelen. Zo keert de baan terug naar zijn normale positie. En hier gebeurt dan de magie van deze doorontwikkelde mechanica: de volgende pallet zal nu automatisch doorrollen van de bufferpositie op de gravitaire rollenbaan naar het kantelstation. Nadat de operator de ene pallet heeft weggenomen, staat dus meteen de volgende pallet klaar om verder te picken.

 

 

Voordelen

 • Ergonomisch
  • Kantelt naar picker toe
 • Automatisch
  • Pallet rolt door met behulp van zwaartekracht
  • Vergrendelt in gekantelde positie
 • Veilig
  • Het opzetten van een bufferpallet gebeurt tijdens het picken, buiten het bereik van de picker
  • Kan niet bewegen totdat werknemer ontgrendelt
  • Snelheidsregelaar voor veilige beweging
 • Eenvoudig
  • Pure natuurkrachten en Da Vinci-fysica: er zijn geen externe energiebronnen mee gemoeid. Geen motor, perslucht of hydraulica. Alleen de kracht van Moeder Natuur: de zwaartekracht.

 

Bekijk hieronder ons kantelstation voor palletten. Met een simpele snapper zet de bediener hem in beweging.

 

 

Technische specificaties

Pallet gewicht                                     max 800 kg

Pallet afmetingen                              variant voor europallet en halve-europallet

hoogte max 550 mm (europallet + 2 opzetranden)

Gravitaire rollenbaan                      4% helling

Kantelhoek                                        19°, niet instelbaar

 

Varianten van deze kantelstations voor afwijkende afmetingen of omstandigheden kunnen we op aanvraag verzorgen.

 

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kan u ons altijd contacteren